vrijdag 14 maart 2014

Nieuwe ontwikkelingen

Ondernemer zijn betekent dat je flexibel bent en vooruit kijkt.
Op de motorbeurs hebben wij een verscheidenheid aan stands gezien, allen natuurlijk aan het motorrijden gerelateerd. Wat wij niet hebben gezien zijn stands met lichtgewicht reisartikelen die geschikt zijn voor motorvakanties. Dus voor ons zaak om volgend jaar 4 dagen op de beurs te gaan staan. Dichtbij de stands waar ze motorvakanties / motorhotels en campings promoten. Met onze ultra lichtgewicht reisartikelen van @Sea to Summit, @Light My Fire, @Cardo, @Jetboil, @Leatherman multitools, @Princeton Tec, @Nathan,@Coghlans en ga zo maar door, gaan wij vele motorrijders blij maken. 
Op de beurs komen wij iemand tegen die een sportschool heeft in Meppel. Een zeer enthousiast motorrijder die elk jaar een toerrit organiseert voor zijn leden. Dit jaar wil hij een heel weekend organiseren maar omdat daar veel tijd in gaat zitten wil hij de organisatie uitbesteden. Wij zijn in gesprek geraakt en hij heeft ons (I TOUR LIGHT) gevraagd de organisatie op ons te nemen. Hoe leuk! Dit geeft een hele nieuwe dimensie aan de webwinkel. We zijn gaan inventariseren wat we nodig hebben voor zo'n weekend en waar gaan we naar toe gaan. Een motorrijder wil graag mooie bochten maken in een mooie uitdagende omgeving. Zo denkende zijn we in het Sauerland terecht gekomen. Remco heeft een mooie route in kaart gebracht en ik heb hotels benaderd voor overnachtingen, ontbijt, diner etc. Begin mei is het al zover. Wij ervaren het organiseren van zo'n toertocht als erg leuk en willen dit gaan uitbreiden. Het dient 2 doelen (of eigenlijk 3), ten 1e; verkopen we nu ook toertochten, ten 2e; promoten we onze reisartikelen en ten 3e; vinden wij het natuurlijk hartstikke leuk om te doen. We willen naast motortoertochten ook wandeltochten gaan uitzetten en verkopen.
Vandaar dat we afgelopen weekend een rondje IJsselmeer hebben gedaan. Enerzijds om onze producten te testen, anderzijds om een route vast te leggen en hotels te bezoeken om arrangementen af te spreken. We hebben op de Afsluitdijk heerlijk zitten lunchen, ieder op een Walkstool. Dit klein opvouwbare 3 poots krukje zit prima en is super stevig. We hadden een Sea to Summit XBowl, XMug en Alpha titanium bestek meegenomen om soep te drinken en brood te smeren. Water hebben we meegenomen in de 2 liter waterzak Pack Tap van Sea to Summit en gekookt in de Jetboil. Nog nooit eerder water zo snel zien koken, waanzinig! Scheelt een hoop aan gasverbruik.
We denken er nu aan om de webwinkel aan te passen en kopjes te maken met "webwinkel", "toertochten" en "overnachten". We hebben natuurlijk ook onze Bed & Breakfast de Opstap nog die we op deze manier ook verder kunnen promoten.
Stof genoeg om verder over na te denken en uit te werken. Fijn weekend allemaal en tot volgende week!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten