vrijdag 11 april 2014

Wel of geen oplader op zonne-energie mee op reis?

Als je reis langer duurt dan dat de batterij van je smartphone, GPS en/of tablet het uithoudt, is een oplader wel erg handig.


Als ik met de trein reis zie ik bijna iedereen met een smartphone of tablet aan de gang. Op enig moment is de batterij natuurlijk leeg en als je dan aan het werk bent is dat wel heel erg lastig. Of als je degene die je op komt halen wilt informeren over je aankomsttijd, is een werkende smartphone geen overbodige luxe. We kunnen ons hedendaags niet meer voorstellen hoe we dit voor de komst van de smartphones deden. We bleven gewoon wachten tot men aankwam ;-) maar goed we gaan mee met de tijd en profiteren van deze makkelijke voorzieningen. Een oplader bij de hand hebben is dan de uitkomst. Je kan een oplader gewoon in een stopcontact steken maar er zijn natuurlijk ook plekken waar je niet zomaar elektriciteit tot je beschikking hebt. Zoals tijdens een hike waarbij je 's avonds je tentje opzet in the middle of nowhere. Als je GPS en smartpone er dan mee op houden, weet je de weg niet meer en kan je ook niemand bellen als je in de problemen komt. Niet handig dus. Daarvoor zijn dan ook de opladers op zonne-energie erg handig. Je hangt zo'n oplader overdag aan je rugzak of fietstas en 's avonds laad je je smartphone en GPS weer op zodat deze weer te gebruiken zijn voor de volgende dag. En geloof me, daglicht is genoeg voor de oplader om op te laden. De zon hoeft niet eens uitbundig te schijnen. Wat is er nou mooier om de natuur te gebruiken om je apparaten op te laden!
Wij hebben in ons assortiment 3 opladers in verschillende prijsklassen. De Powertraveller Solarmonkey adventurer (klink wel erg avontuurlijk), de WakaWaka Power waar we al eerder een BLOG over geschreven hebben en de Xtorm solarpower AM115 YU charger. Alle 3 opladers zijn van hoge kwaliteit. Ze verschillen o.a. van elkaar in oplaadtijd, mAh, gewicht en aanwezigheid van USB kabeltje.
Neem eens een kijkje bij de verschillende opladers op zonne-energie en vergelijk hen door op het groene knopje naast de bestelknop te drukken. Zo maak je voor jezelf de juiste keuze.
Ik wens jullie een fijn en vooral zonnig weekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten