vrijdag 13 juni 2014

Heb je even.............

We zijn terug uit Ierland en tja, waar moet ik beginnen..
Allereerst is Ierland een prachtig land. Prachtig qua natuur en zeker ook prachtig qua gastvrijheid van de inwoners. Wat een vriendelijke mensen zeg! Ook in het verkeer zijn het echte gentemen/gentlewomen. Ze geven elkaar de ruimte en bedanken elkaar met een simpel handgebaar. Daar kunnen wij met z'n allen een voorbeeld aan nemen.
We zijn van Rotterdam naar Hull gevaren. Vervolgens van Hull, via het Peakdistrict, naar Wales, over de Snowdonia gereden en uitgekomen in Holyhead. Daar hebben we de ferry genomen naar Dunlochaire, net onder Dublin. Vanuit daar zijn we Ierland doorgestoken naar de westkust, Sligo. Vanaf Sligo hebben we door de Connemara en Burren gereden. Ik heb nog niet eerder zoveel stenen bij elkaar gezien. Alle weiden worden door stenen muurtjes van elkaar gescheiden. Ook liggen er verspreid enorm veel stenen door het land heen. En natuurlijk de loslopende schapen die zich nergens iets van aantrekken. Na de Burren hebben we de Cliffs of Moher bewonderd. Wat een kracht stralen deze cliffs uit! Waanzinnig! Het was droog en bewolkt waardoor de lucht prachtig scherp was. We hadden geluk want ze liggen ook vaak in de mist. Hierna hebben we achtereenvolgens Dingle, de Ring of Kerry en Beara bekeken. De rhodondendron en de brem stonden in bloei en dit gaf prachtige plaatjes tegen de berghellingen op, zeker in combinatie met de schaduw van de wolken. Na al deze mooie natuur momenten zijn we naar Midleton gereden waar we de Jameson distillerij staat. Hier hebben we een rondleiding gekregen en lekkere whisky geproefd. Is altijd weer een beleving. Vanuit daar zijn we naar Kilkenny gegaan waar we een kasteel en een gezellige pub bezocht hebben. In de pub was live muziek en dat geeft een gezellige sfeer. Daarna via de Wicklow Mountains naar Dublin en vervolgens na 14 dagen en 3500 km weer huiswaarts. En wat hebben we een mazzel gehad met het weer. In Ierland hebben we op een enkel klein miezerbuitje geen regen van betekenis gehad.
We hebben overal overnacht in Bed & Breakfasts. Ze waren allemaal zeer verzorgd, met zeer gastvrije eigenaren en niemand heeft maar enig moment getwijfeld om ons, als motorrijders, te huisvesten. Het ontbijt bestond natuurlijk uit een full Irisch Breakfast waardoor je met een behoorlijke bodem in je maag de dag kon beginnen. Verder hebben we ons tegoed gedaan aan pubmeals die lekker en prima betaalbaar zijn. Onderweg hebben we koffie gezet met de Jetboil SOL aluminium met coffeepress en water meegenomen in de Packtap die we op de topkoffer hadden vastgemaakt. De Insulmugs waren mee om uit te drinken en de Delta Alpaset bestek om mee te eten. Zo handig dat de vork, mes en lepel met een carabiner bij elkaar worden gehouden. Zo raak je niks kwijt in de toplkoffer. We hebben zoveel mogelijk kleine bochtige weggetjes en singla track roads gereden. De Healypass hebben we 3 keer gedaan. Ik heb foto's en filmpjes gemaakt onderweg. Dit heeft geresulteerd in zo'n 1250 foto's die nog gesorteerd moeten worden.
Het was een geweldige ervaring die we graag met anderen willen delen. Dus we gaan ztz een route uitzetten om een georganiseerde toertocht aan te gaan bieden. Hou facebook, twitter en deze website dus in de gaten.
Fijn weekend en geniet van het buitenleven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten