vrijdag 9 mei 2014

EEN GEORGANISEERDE TOERTOCHT DOOR HET SAUERLAND

Ze noemen het wel "het land van de duizend bochten".
Ik heb ze niet geteld maar het waren wel heel veel mooie bochten die we vorig weekend gereden hebben. In opdracht van sportschool Go For It-Wellness in Meppel hebben we deze tocht georganiseerd. Op vrijdag 02 mei was het dan zover. We zijn vertrokken uit Meppel om 12.00 uur en hebben tot aan de grens snelweg gereden om alvast snel weg te zijn. Daarna over mooie weggetjes rustig richting het Sauerland getoerd. We reden met 8 motoren en in totaal 12 personen. Een aantal hadden het Cardo Scala Rider G9x ingebouwd waardoor we konden communiceren met elkaar. Zo hielden we de groep ook mooi bij elkaar zonder moeilijke taferelen uit te hoeven halen. Mooie groep om deze tocht te maken. Aan het eind van de middag, op het moment dat we echt de heuvels ingingen begon het helaas te regenen. Dus snel richting hotel om lekker te eten en 's avonds gezellig te kletsen. 
De volgende ochtend scheen de zon volop en was de lucht prachtig blauw. Na een van de motoren te hebben aangeduwd vanwege een lege accu zijn we weer op pad gegaan. Wauw, wat hebben we heerlijk gereden, lekker relaxed, precies zoals een motorrijder dat graag doet. Het is dan ook zo jammer dat motorrijders een slechte naam hebben in Nederland. De groep die gewoon geniet van het rijden over dijkjes, heuvels en bergen zonder daar anderen mee lastig te vallen is vele malen groter dat de kleine groep die het voor de anderen verpest. We hebben een aantal pauzed gehouden op mooie plekjes en gelunched op een terrasje met uitzicht op de Kappe berg in Winterberg. 'S avonds lekker gegeten in het hotel. Iedereen was best moe van de hele dag rijden en we zijn dan ook bijtijds ons mandje op gaan zoeken.
Zondag rustig begonnen en alweer scheen de zon. genieten dus! We zijn helemaal binnendoor terug gereden naar Meppel. Onderweg hebben we gelunched bij een Bikertreffen, een eetgelegenheid speciaal voor motorrijders. Je zag hier werkelijk alle soorten motorrijders voorbij komen. Ja, ook diegene met teksten op hun leren jack en lange baarden. So what! We hebben onze ogen uitgekeken, wat een enorme verscheidenheid aan motoren en personen, hartstikke leuk!
De groep heeft ons laten weten erg tevreden te zijn over de organisatie, het hotel, de lunchlokatie en de verscheidenheid in de tochten die we gereden hebben. Voor iedereen zat er wel wat bij; bezienswaardigheden, bochten, rechte wegen, dorpjes etc. Voor ons een leuke opsteker. Dit gaan we uitbreiden dus mocht je met een groep willen gaar toeren maar de organisatie uit handen wilt geven, we houden ons aanbevolen.......
Fijn weekend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten