zondag 2 maart 2014

Wat zeg je? Ik kan je niet verstaan............

Wij rijden al sinds jaar en dag motor met een intercomsysteem op onze helm.
Tig jaar geleden hadden we een intercom zonder bluetooth. Dit zal ik nu niemand meer aanbevelen maar toen was er simpelweg niets anders op de markt. Wat een toestand was dat elke keer weer. Eerst achterop klimmen en dan, zonder de aansluiting te kunnen zien, de plug in de aansluiting zien te wurmen. Dit duurde meestal even waardoor er wederzijdse irritaties ontstonden en het een deel van de rit stil bleef op de lijn. En dan ga je je vanzelfsprekend afvragen waarom je eigenlijk een intercom wil tijdens het motorrijden. Nou dat zal ik uitleggen.....
Ten eerste vind ik het prettig om op normale toonhoogte iets aan Remco te kunnen vragen, zoals "graag stoppen bij de volgende parkeerplaats ivm een sanitaire stop of een zere kont". We kunnen rijdend overleggen of we rechts of linksaf gaan en als we even niet willen praten luisteren we muziek of houden we het gewoon lekker stil. De keuze is aan ons zelf.
Sinds 4 jaar hebben we een bluetooth intercom systeem van Cardo. Dit bevalt ons prima. Samen met een bevriend stel hebben we dit systeem gekocht waardoor we tijdens ritten met hen kunnen communiceren. Meestal komt het er op neer dat mijn vriendin en ik met elkaar kletsen en Remco met onze vriend. Mannen komen echt van Mars en wij van Venus. Onze gesprekken gaan natuurlijk over hele andere zaken dan die van de mannen. Dit intercom systeem maakt het mogelijk ons, met één druk op de knop, los te koppelen van de mannen en dat bevalt ons prima. De mannen houden zich vervolgens bezig met de route, mooie auto's, motoren en vrouwen onderweg en wij met rondkijken, elkaar op mooie plaatjes te wijzen, overleggen waar we gaan overnachten en nog heel veel meer...........En soms blijft het gewoon lekker stil, moet ook kunnen.
Een bijkomend voordeel is dat een intercom voor meer veiligheid tijdens het rijden zorgt. Als we met elkaar willen praten kan Remco gewoon voor zich uit blijven kijken in plaats van zijn hoofd mijn kant op te moeten draaien om mij te kunnen verstaan. De navigatie kan ook via de intercom lopen, de vraag is wel of je Lucy steeds in je oren wil laten tetteren maar dat is natuurlijk heel persoonlijk. En als je elkaar even niet meer ziet dan geen paniek, dit intercom systeem heeft een bereik van een kilometer en dat is best veel.
Omdat wij zo enthousiast zijn hierover zijn wij officieel dealer geworden van Cardo Scala Rider. Deze week hebben we een actie en bieden de Q1, Q3 en Q9 aan voor bodemprijzen. Gewoon omdat we iedereen mee willen nemen in ons enthousiasme.
Cardo Scala Rider G9x Powerset

Cardo Scala Rider Q3 Multiset

Cardo Scala Rider Q1 Teamset

Fijn weekend en veel veilige kilometers toegewenst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten