vrijdag 28 maart 2014

We gaan op vakantie en we nemen mee........deel 2

Met dit prachtige weer krijgen we weer zin om op vakantie te gaan.
We hebben een paar weken geleden al beschreven wat we meenemen aan pannen, branders, servies en bestek. Deze handige, lichtgewicht artikelen hebben we inmiddels uitgebreid getest en goed bevonden.Voor een weekendje weg, gebruiken we de Jetboil SOL en als we wat langer weg gaan gebruiken we daarnaast ook de cookingpan van Jetboil. Door de fluxring, die de producten van Jetboil zo uniek maakt, kookt water veel sneller dan normaal. Geloof mij, ik heb water nog nooit zo snel zien koken. Hierdoor heb je ook minder gasflesjes nodig. Met de coffeepress hebben we al vele heerlijke koppen koffie gezet.
Maar goed, er moet natuurlijk nog meer mee. We gebruiken voor onze persoonlijke verzorging o.a. het volgende:
  • de Sea to Summit hanging toiletry bag; handige lichtgewicht toilettas met een haak zodat deze opgehangen kan worden in douchehokjes etc
  • de Sea to Summit Tek towel; deze lichtgewicht en zeer snel drogende handdoek neemt tot 3x z'n eigen gewicht op. Makkelijk en klein op te vouwen en nooit een natte handdoek in je koffer. Ook makkelijk met de hand uit te wassen.
Ook hebben we onderweg altijd een first aid kit mee, net als een nooddeken, want je weet maar nooit.........De nooddeken is zowel te gebruiken bij verbrandingen als onderkoeling.
Wat in deze moderne tijden onmisbaar is, is een smartphone. Deze moet echt mee op vakantie. We gebruiken de smartphone namelijk ook als navigatie. We bevestigen de smartphone in een Lifeproof waterdichte en shockproof case met de Lifeproof Bike & Barmount, op de ruitsteun van de motor. Zo vinden we onze weg. Doordat we een Cardo Scala Rider G9 intercomsysteem op onze helmen bevestigd hebben, zouden we Truus de navigatie ook kunnen laten influisteren maar wat vinden we beiden niet zo prettig dus kletsen we met elkaar (of niet) of luisteren we naar de radio.
O ja, wat ook altijd mee gaat is de Sea to Summit UltraSil Dry Daypack. Een super klein opvouwbare waterdichte rugzak (20  liter!!) die we gebruiken als we een dagje de stad ingaan om cultuur op te snuiven of te shoppen. Handig om je lunchpakketje, regenjas, paraplu, fototoestel of andere mee te nemen. Ook voor langere wandelingen is deze rugzak goed te gebruiken, mede omdat ie waterdicht is en bijna niets weegt.
Als ik bovenstaande nalees denk ik dat er nog een deel 3 gaat komen. We nemen eigenlijk nog meer dingen mee die ik graag met jullie wil delen. Maar voor nu is het even genoeg.
Het wordt een prachtig weekend dus wij wensen iedereen veel mooie wandelingen, fietstochten en motorritten toe!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten